MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Szarvasi járási tréning


2015. június 24-25-én Gyurkó Béla trénerünk vezette a szarvasi MANORKA tréninget.

A tréning a szarvasi polgármesteri hivatal nagytermében volt. A helyszín kitűnőnek bizonyult, a résztvevők létszámát is figyelembe véve, minden nagyobb helyigényű gyakorlatot is kényelmesen meg tudtak oldani. A résztvevők a Szarvasi Önkormányzati Hivatalból, és a Szarvasi Járási Hivatalból tevődtek össze. A résztvevők egy épületben dolgoznak, így nagyon jól ismerték egymást a tréning előtt is.

A tréning alatt azt lehetett érezni, hogy a résztvevők nagyon jól ismerik egymást, jó emberi és munkakapcsolatot tartanak fenn egymással. Bár az mindvégig érződött, sőt ki is jelentették, hogy a járási hivataltól a legmagasabb vezetői szintek képviselői voltak jelen, míg az önkormányzatról ez nem
volt elmondható sajnos. Ennek ellenére a járási hivatal és az önkormányzat közötti kapcsolatok további elmélyítésének színterének értékelték a tréninget.

Az önkormányzati hivatal és a járási hivatal közötti viszony hagyományosan jónak mondható, annál is inkább, mivel egy épületben látják el feladataikat. Az együttműködési paktumban egymástól függetlenül dolgozó csoportok is kifejtették abbéli igényüket, hogy a jövőben tartsanak közös tréningeket,
programokat. Többen kifejtették, hogy a tréning nagyon jó volt, mert így még
nem tevékenykedtek együtt ismertségük ellenére. Volt aki élete eddigi legjobb tréningjének minősítette a programot.

A polgármesteri hivatalok és a járási hivatalok közötti eltérő iktatási rendszert javasolják módosítani, illetve a párhuzamos feladatellátást hátránynak minősítették  többen is. Ezek a helyzetértékelés és problémafeltárás gyakorlatnál kerültek felszínre, valamint az, hogy nagy a leterheltsége a járási és a az önkormányzati dolgozóknak egyaránt. Kifejezték abbéli véleményüket, hogy a személyi állományra  vonatkozóan mindenképpen fejlesztésre van szükség, mert már nincsenek "tartalék energiák".

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu