MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Ormosbányai tréning


2015. június 17-18-án Ormosbányán vezette Gyurkó Béla Ormosbánya, Szuhakálló, Izsófalva, Felsőtelekes, Kurityán, Múcsony, Rudabánya községek önkormányzati hivatalai, és a Kazincbarcikai járási Hivatal részvételével a MANORKA járási tréninget.


A tréning az Erdőszállás nevű vendégházban volt, amelynek társalgója majdnem kevésnek bizonyult a nagy létszámhoz képest. A helyszín kitűnőnek bizonyult, a résztvevők nagyon bensőségessé tették, hozzáállásukkal és aktivitásukkal nagyon jó közösségről  tettek tanúbizonyságot. A résztvevők Ormosbánya, Szuhakálló, Izsófalva, Felsőtelekes, Kurityán, Múcsony, Rudabánya községek
önkormányzati hivatalaiból, és a Kazincbarcikai járási Hivatalból
tevődtek össze. A programot mindvégig figyelemmel kísérte az
MKKSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselője Ducsay Lajosné.

A tréning alatt azt lehetett érezni, hogy a résztvevők nagyon jól ismerik egymást, jó emberi és munkakapcsolatot tartanak fenn egymással.
A járási hivatal és az önkormányzatok közötti kapcsolatok további elmélyítésének színterének értékelték a tréninget.
Ilyen nagy létszámmal még nem sikerült trénerünknek saját bevallása szerint dolgozni, de ennek ellenére úgy értékelte, hogy az egyik legjobban sikerült tréningnek volt, mind szakmai, mind emberi oldalát tekintve.

Az önkormányzati hivatalok közötti viszony hagyományosan nagyon jónak mondható ebben a térségben is. A járási hivatal és a polgármesteri hivatalok közötti munkakapcsolatot is példaértékűnek lehet tekinteni. A járási hivatalban
több mint 100 szakember tevékenykedik az ügyfelek és az önkormányzatok irányába, komoly feladatot jelent a vezetők számára a térség ellátása, mivel nem rendelkeznek megfelelő szállító kapacitással. Eredményként tudta trénerünk elkönyvelni azt, hogy a tréning alatt több olyan munkatárs tudott személyes kapcsolatot kialakítani, akik még nem találkoztak egymással.

Fejlesztendő területek trénerünk beszámolója szerint:

"Nem egyformák a tárgyi-személyi feltételek, erre itt is több bizonyítékot találtam. A polgármesteri hivatalok jelentős része zsúfolt, ami a járási hivatalról is elmondható. Ezek nagyon jól kijöttek a helyzetértékelés és problémafeltárás gyakorlatnál.
A számítástechnológiai eszközök terén is fejlesztést szükségeltetik végrehajtani, elavultak az eszközök. Kifejezték abbéli véleményüket, hogy a személyi állományra vonatkozóan mindenképpen fejlesztésre van szükség a megnövekedett feladatok miatt, valamint az is megfogalmazódott, hogy nemcsak "ügyfélbarát", hanem "ügyintézőbarát" rendszerben is szívesen
dolgoznának. Az ügysegédek szerepét itt is mindenki fontosnak
tartotta. Az ügyfélképzés tekintetében egyöntetű vélemény alakult
ki ennek fontosságáról, mert "nagy a baj"."

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu