MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Képviselők Képzése Program - TÖOSZ munkacsomagja

Ruzsa, Pusztamérges és Öttömös közös Képviselőképzése


2015 június 17-18.-án Ruzsán újabb Képviselők Képzésére került sor. A kétnapos MANORKA képzésen polgármesterek, önkormányzati képviselők, jegyzők vettek részt. A tréninget Kovács Edina vezette. 

A tréning helyszíneként a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terme állt rendelkezésre, ahol a technikai feltételek (laptop, projektor, flipchart tábla) biztosítottak voltak.

A résztvevők köre szinte lefedte a közös polgármesteri hivatallal rendelkező három település teljes képviselő- testületét, így jelen voltak

  • Ruzsa község (2574 fő) polgármestere, alpolgármestere, önkormányzati képviselő- testülete
  • Pusztamérges község (1179 fő) polgármestere, önkormányzati képviselői
  • Öttömös község (733 fő) polgármestere, alpolgármestere, önkormányzati képviselői.

A tréning programját a résztvevők elvárásainak, szükségleteinek és idejének megfelelően igyekezett alakítani trénerünk, így néhány tréningfeladat a nagyobb érdeklődés és érintettség miatt hangsúlyosabban kapott helyet a programban.

A tréning célkitűzéseit, valamint a csoport tagjainak a tréninggel kapcsolatos elvárásait sikerült teljesíteni.

Trénerünk munkáját segítette a csoport tagjainak együttműködése, aktivitása, jó hangulata, mely a tréninget az elejétől a végéig jellemezte.  A résztvevők visszajelzései alapján a tréningfeladatokon keresztül játékos formában sok új ismerettel, tapasztalattal, valamint a tervezés új módszereivel lettek gazdagabbak, melyek többségét a képviselői munkában és munkahelyükön is alkalmazni tudják.

A tréning hozadékának tekinthető, hogy a községek polgármesterei és képviselői között a személyes kapcsolat erősödött, továbbá a feladatok megoldása közben a témákkal összefüggésben aktuális feladatok, tervek is felmerültek, melyeket meg tudtak vitatni.

A tréning legfontosabb sikerének tartjuk, hogy érvényesült a program szemléletformáló és közösségépítő, csapatépítő hatása. 

A tréning eredményeként a résztvevők egymáson kívül önmagukat is jobban megismerték, valamint fejlődtek, illetve megerősödtek képviselői szerepükben. Különösen hasznosnak találták a társadalmi részvételre irányuló gyakorlatot, a lakosság bevonásának módszereit, valamint a stratégiai tervezést.   

A tréning végén megkértük a részvevőket, hogy értékeljék a programot és a programon elsajátított tudás hasznosságát. A tréning összességében jó értékelést kapott, átlagosan 5,6 pontot (0-6-os skálán).

A tréning össz-értékelése a résztvevők átlagosan 5,5 pontot adtak.

Az hogy a tréning témái megfelelőek voltak a képviselők szakmai tudásának bővítésére átlagosan szintén 5,6 pontot kapott, akárcsak az, hogy mennyire feleltek meg a tréningcélok, az elvégzett feladatok a saját elvárásaiknak.

A tréner munkájának megítélése kapta a legmagasabb pontszámot, átlagosan 5,8 pontot.

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu